Mera Tobagobilder

måste ni få se. Jag har ju några kvar att visa er. Det här är några bilder från goatracet. Det var en riktigt rolig dag. Vi trodde först att det var bara ett turistjippo, men det var det sannerligen inte.  Visst var vi rätt så många turister där men det var många fler av dom inhemska och det var otroligt mycket folk där. Feststämning o marknad, dom firade 30 årsjubileum, så det var kul att få vara med om det.
94943-577
Före varje race var det parad , då getterna med sina förare  visades upp. Det satsades pengar och spelades för fulla muggar. Det var nästan som att vara på travbanan. Och det var det ju egentligen , fast här handlade det om getter.  Mellan varje heat var det tävlingar  för ungdomar. Det var löpning, o dom var otroligt snabba. Dom satsade rejält , både tjejer o killar. Det var två vita killar som också ställde upp, men dom hade inte en chans att hinna med. Det var modigt att vara med tyckte vi.

94943-578
Det var mycket aktiviteter för barnen, och mat o öltält som det brukar vara här hemma på marknaderna.h
94943-576
Småbarnen var så söta och pyntade i håret. Jag frågade mamman om jag fick fota den lilla sötnosen och det fick jag gärna göra. Hon blev nog lite stolt tror jag.
94943-579
Det här var som den värsta misstävlingen. Mammorna hade jobbat o sytt dom fina klänningarna o prytt hattar o korgar med blommor. Dom var så underbart fina! Man förstår att dom kände sig som riktiga primadonnor.

94943-606
Dom här getterna ville också vara med på bild. Den vita var lite mager tycker jag.

Men från getter till kossor är inte steget så långt. Så här har ni en Tobagoko!
Det var en liten svensk tjej som kallade korna för Tobago kossor. Hon hette Freja o bodde granne med oss första veckan. Hon var jättegullig!

94943-605
Den här stackaren har inte mycket hull på kroppen. Och jag undrar hur pass mycket mjölk det fanns i dom där spenarna åt kalvarna hennes. Inget gräs o inget vatten o fasttjudrad hela dagarna i denna stekheta sol! Men dom var väl inte vana vid nåt annat liv.. Stackars djur tyckte vi o önskade att vi kunnat köpa hö o bära dit vatten åt dom, för det fanns ju flera som också gick där.

94943-608
Eftersom jag är inne på djur så ville den här gulliga ödlan också vara med, så då fick den det. Den satt ovanför våran dörr ganska länge så den trivdes tydligen hos oss.

94943-522

94943-560 

Jag avslutar med två sköna kvällsbilder från havet.


Tack för mej och på återseende!

Foto: Gunvor 2007.

Sommar i stugan


 
Idag har vi varit till stugan. Det var så underbart väder, så vi blev kvar hela dagen, fast vi bara skulle dit och förbereda för vattnet som dom skall koppla igång nästa helg. Vi är inte hemma då så därför åkte vi i dag. Det var så skönt  ute så vi skulle stanna och kratta lite grann, men innan det var färdigt så hade vi gjort alltihopa. Det är väl inte så mycket egentligen men det var fasligt mycket kvistar som blåst ner så det tog tid ändå! Jag var lite lat efter städningen hos sonen, så jag gick på en promenad när gubben krattade som värst. En promenad som jag ofta gjorde förr på våren. Jag gick  till andra sidan sjön o det var så härligt!

Vi åkte på morron och blev kvar hela dan. Vi var ju utan vatten så jag måste åka och handla innan vi kunde koka fika. Jag måste även köpa vatten till kaffekokningen. Bara för att vi glömde o ta med oss o grannen var inte hemma,
men det fixade sig!

94943-589
Våran stuga ligger ju i Hudiksvall och här är början på stan, ganska mysig rondell.
Stugan är ju utanför stan såklart!

Här börjar min promenad!
94943-599
Ståtliga björkar mot en alldeles klarblå himmel. Det är väl suveränt vackert o somrigt , men inga löv här ännu.

94943-595
Jag hittade solgula Tussilago

94943-598
och Blåsippor i mängder, som ett hav var det .Och sen

94943-592
lika mycket Vitsippor. Ja det var så otroligt vackert! 

Det var hit till blåsippestället som jag brukade gå förr om åren. Det har inte blivit av på senare år för vi brukar inte vara där så pass tidigt. Men jag är glad att jag gick dit idag för det var så härligt.

94943-596
Jag undrar om inte bergatrollet bor här, det ser nästan så ut tycker jag.

94943-600
Den här stubben var så läcker så,   jag tror det är en aspstubbe. Härlig färg!

94943-593
Grankottarna var också fina! En hel drös av kottar.

94943-602
Min första Sädesärla för i år!  Härliga vårfåglar ! Den vippade på alldeles framför mej.
Alldeles som den bad om att få bli fotad.

94943-591
Närbild på Vitsippa
94943-590
och Blåsippa.

Sen var promenaden slut och jag kom tillbaka  till stugan igen. Nästa gång vi ska dit så ska jag städa ut vintern o göra rent o snyggt där. Och så vill jag ha lite nya gardiner att sätta upp. Det blir kul.

image603
Jag slutar med en bild jag ser varje morron när jag sitter på altanen och intar morronfika.
Härligt va?


Slut för denna gången!

Foto Gunvor: 2007

Tisdagstema vecka 17.

94943-574
Det här är mitt lilla bidrag till Tisdagstema. Veckans tema var ju rörelse och det här var verkligen rörelse!
Den här bilden tog jag när vi var på goatrace på Tobago nyligen. Här var det fest o fart vill jag lova! Istället för hundkapplöpning så hade dom getter med förare.