Fototriss - Dubbel

är dagens tema. Mina dagens dubbel är en Triss i gamla  gröna vinpavor. Jag sparar på lite av varje och fina flaskor tycker jag om. Och så här ser min Triss ut.Här är en dubbel Mateus Rose`..den ena flaskan är ända sen barnen var små. Nån har ritat på etiketten!

      
Och i dom här flaskorna har det varit rött och vitt vin   
 av J.P. Chenet.Gott! 


Wärnelius.. gamla flaskor det också. Finns nog inte på Systemet längre. Tror jag.
                                      
Det var mina trissbilder det!


Tack Tack för alla fina kommentarerna jag fick  i förra veckans triss!
Ha en fin söndag alla fototrissare.


Om ni klickar Här så får ni se alla dom andra bidragen i dagens triss.

Nu är jag hemma igen från stugan.

Vi har varit där sen i söndags. Tur med vädret har vi haft ända tills i dag när vi skulle åka hem. Det började regna mitt på dagen och sen bara vräkte det ner så vi packade o drog därifrån. Och det regnade hela vägen hem.

I går så putsade jag av alla fönstren på utsidorna..det  var verkligen på tiden att det gjordes! Och gubben har målat  klart gäststugan. Så nu är vi nöjda!
Efter fönsterputsningen gick  jag ner i slänten och plockade två hinkar med lingon. Det är hur kul som helst när det bara är att ösa i hinken. Ett plus är ju också att jag kan plocka på tomten ..det är bara att gå hem o byta hink när det bli fullt. Och  det märks inte att man plockat heller..det är alldeles rött, överallt. Man näns nästan inte gå där.

här är den ena hinken med Skogens röda guld. Tur att jag hann med att plocka före regnet.

Sen måste jag ha med bilder på Astrid. Hennes matte undrar om jag inte har tagit några nya bilder på henne. Hon längtar efter sin kära Asta. Så här kommer det några bilder..Helena.

Här har vi nyss kommit till stugan. Hon sitter o väntar på att vi ska gå ner.


Här har vi varit på promenad runt stugan.  Hon sitter helst i sin väska o jag bär henne runt omkring. Hon tycker det är läskigt att gå på gräsmattan i mossan. Jag tycker det skulle vara mjukt o skönt. Men hon tycker nog att det är för fuktigt åt hennes små tassar.


Ska vi inte gå in snart tycker hon.


Här sitter hon gärna och tittar ut... framför dörren som vi satt nät för så hon inte ska smita ut.

Nu är vi hemma igen från stugan och jag tror att hon trivs bättre här. Hon har större ytor att röra sej på. För hon gillar att springa i trappan upp o ner.

Hälsn. från Asta  till Matte o husse o lillmatten.

Fjärilsfödelse

I gårkväll kom dottern o mågen hitcyklandes och hälsade på oss. Det var längesen...  vi har ju inte varit hemma nån helg heller på länge. Så det var jättekul! Vi satt ute på altanen o gaggade  och hörde regnet som smattrade utanför. Och åskade gjorde det också. Men då är det härligt o mysigt att ha tak över huvudet.

Hon hade med sej en konstig insekt som hon hittat i hallonbuskarna häromdagen. Den såg död ut o var alldeles torkad. Men glittrade som guld. Vi kollade på den och sen la jag den på en pappersbit på bänken.Jag fotade den, så klart.Den var väl ca. 2 cm lång och såg ut så här. Mysko tyckte vi!

När jag kom dit och skulle kolla den i morse så såg den inte alls lika ut. Den hade gått sönder, trodde jag först för det låg liksom torkade vingar där och när jag satte på mej glasögonen så såg den ut så här.


En Fjäril!!  En Nässelfjäril är det nog. När jag jag hjälpte den att få bort resterna  då kom hela fjärilen fram. Tänk att den hade kläckts fram i värmen i natt. Det hade varit häftigt att få se på. Men jag hade ju ingen aning om vad det var.

 Först trodde jag att den var död men så rörde jag lite försiktigt vid den och då kröp den en liten bit. Då bar jag ut den i solen och nästa gång när jag kom ut så var den borta. Jag hoppas verkligen att den hade flugit sin väg och att inte nån fågel hittat den.pappersbiten var tom i allafall.
Jag tycker det var som en saga. Den var så liten o söt.

Ha en härlig dag i solen.Kram /Gunvor.