Bilder från vår Stockholmsvistelse

Det är nu en vecka sen vi kom hem från Sthlm. och jag har haft fullt upp här hemma. Jag har inte haft nån tid med bloggen. Vi har målare här hela dagarna så det är lite svårt att sitta vid datorn och jag har varit på återbesök till lungkliniken i Gävle. Det gick bra och jag ska få hjälp med min hosta. Blev ordentligt genomgången av min underbara läkare och fick tid för en Bronkoskopi där dom ska suga upp slemmet och skölja rent därnere och hoppas det hjälper ett tag åtminstone. Sen får vi se om dom hittar nåt på proverna, så om inte sköljningen hjälper så kanske det blir till att äta en kur igen. 


Men här är några nya bilder på Ellie i allafall. Sötisen som var så glad när mormor o morfar var där.


Här sitter en liten tuffing i sandlådan på gården. Det blåste nåt otroligt och solen tittade fram så Ellie ville ha sina brillor på. Hon gillar inte när det blir starkt åt ögonen.

Vi var även en sväng till Lillsjön för lite fågelmatning. Vi fick gå ganska långt, för isen låg kvar på dom flesta ställena där fåglarna brukar vara, men vi hittade ett ställe med öppet vatten och massor av fåglar. Mamma Helena hade jobbigt att gå med sin gravidmage och ont överallt, men kämpade på. Vi gick sakta och vilade ibland.


Här är fåglarna ute på isen och halkar runt

Fru And


 Ellie skulle mata fåglarna med bröd, men hon åt lika mycket själv av brödbitarna.


På hemvägen från Lillsjön stannade vi vid en rolig lekpark och lekte en stund. Ellie och mormor hade jätteroligt.

Foto:Gunvor mars 2011

FOTOTRISS - Färgstark

Temat idag, sista söndagen i Mars månad, är Färgstark. Jag vaknade tidigt idag men hade glömt ställa om klockan, så helt plötsligt var det inte såå tidigt som jag vaknade.
Nu till det färgstarka. Det är även en tävling i trissen i dag. Man kan vinna en fin fotobok från DEXT.


Tulpaner är färgstarka och vackra 


en färgstark vallmoknopp från i somras, med några små gröna blomlöss på stjälken


Sista bilden blir på en mycket fin och färgstark blomma. Papegojblomma tror jag att den heter. Den här bodde på Kreta. Jättehäftig är den tycker jag. 

Mera färgstarkt finns att beskåda om ni klickar HÄR. 
 

På sparktur

För ett par dagar sen var jag ute på en ljuvlig tur med sparken. Man måste passa på så länge det går att åka på vägarna. Nu i dag kanske det inte funkar alls eftersom det är så pass varmt .. 10+grader är det just nu. Och jag har inte varit ut och kollat än. Man måste nog vara ute på morgonen och det är ju inte jag så pigg på. Men i allafall så var det underbart i förrgår.


Här ser ni skuggan som står på sparken o fotar i utförslöpan. Och här ser ni vilket härligt sparkföre det var. 


Här brukar jag också åka. I skoterspåren är det så skönt att vara för då kommer man ut i skogen. Men just den dagen var det inte så tillkört så jag höll mej på vägen i stället.


Jag trodde inte att björkar hade lav på sina grenar. Det brukar vara barrträden..trodde jag då. Men jag såg flera björkar här som var fulla av lav.


Här stannade jag till i den soliga gläntan och parkerade sparken


och åt min apelsin som jag hade med mej. Jag satt en stund och njöt av stillheten och den sköna solen.


Här har jag lämnat ett avtryck efter mej.

En helt otroligt skön eftermiddag hade jag.


På kvällen skulle jag försöka mej på att fota den fantastiska omtalade jättemånen. Jag tyckte den såg alldeles vanlig ut och lika svår att få till på mina bilder. Men här är mitt försök med en alldeles vanlig digitalkamera. 
Lite läckert blev det med björkgrenarna framför. Lite mystiskt kanske det ser ut.

Ha en fantastisk vecka nu alla därute. Och njut så mycket ni kan av det vackra vädret. För det hoppas jag att det är hos er också. Kram Kram!

Foto:Gunvor i mars 2011