Mina vårtecken

Har äntligen fotat ett par vårtecken jag också.


Mina första Blåsippor alldeles härutanför


Vackra är dom


En solgul Tussilago hittade jag också


Grannens Lärkträd som är fullt av småkottar


Ett jättegammalt träd men väldigt charmigt.

Idag har jag följt med dotter M. till vetrinären med lilla Wilma. Hon var så duktig.Lugn o fin. Lämnade urinprov lätt som en plätt. Jag höll i kopplet och matte hade en rondskål beredd. Gick hur bra som helst.
Hon hade feber och en urinvägsinfektion så det blev till att hämta ut pencillin.

När jag kom hem igen så hade mattläggaren äntligen varit här och lagt in mattan i sovrummet, som vi har väntat såå på. Så nu har vi flyttat tillbaka det mesta in i sovrummet igen. Såå skönt.

Ha de! Kram Gunvor.

Mera bilder från älvpromenaden

Det var några som haft ett gediget arbete utefter älvkanten. Det fanns synliga bevis på det på flera ställen.


Jag satte ihop bilderna i ett collage. Här syns tydliga spår efter deras gnagande. Jag tycker det är så fantastiskt vilket arbete dom gör, Bävrarna, när dom fäller så stora träd till marken. Flera är på gränsen till att falla. Vid en storm så ryker dom nog.. förarbetet är klart. Det högra trädet på mittenbilden är gnagt ganska högt upp, så där skedde det nog i vintras när det var mycket snö.  
Inget av dom här träden står på vårat skifte så vi behöver inte ta reda på dom fällda träden.

Ha en fin vanlig vardag! Kram!
Foto: Gunvor april-11

Vårpromenad vid älven

Annandag påsk var en underbar dag liksom alla dagarna i denna påskhelg har varit. Men annandagen var den varmaste iallafall med dryga 23grader. Jag gick på en helt underbar stilla promenad utefter älven. Det var såå vackert... lugnt o stilla, bara fåglarna som spelade sina vårkonserter i träden.
 

Här på denna sida av älven låg isen kvar.

Högst upp i björkarna har löven slagit ut och lyste så vackert mot den knallblå himlen.
En underbar promenad som tog lång tid eftersom jag bara knallade på så sakta och fotade stup i kvarten. Till slut när jag var på hemväg så möttes jag av en lite orolig gubbe som undrade vart jag varit hela tiden. Man glömmer ju tid o rum när man är ute på fotosession.

Foto: Gunvor 25 april 2011