Lite fler semesterbilder (favoritbilder)

Nu måste jag bara få visa mina små semesterälsklingar som jag träffade mest varje dag. Dom bodde utanför en supermarket där vi brukade handla. Jag ville ju så klart gå förbi där varje dag och hälsa på dom små gulliga sötnosarna.


Den här lille krabaten var den första vi träffade. Åhh jag föll som en fura! Mannen likaså. Han gillar också katter. 


Här är det två småsnuttisar


och när man är så liten kan man ligga tillsammans med syskonen på en sopskyffel


Här är mamman med alla sina små barn. Dom sov i en kartong och hade det nog ganska bra. Fast det jag oroade
mej mest över var att det var så nära gatan. En dag när vi gick förbi där så såg jag lille svarten som var på väg utåt gatan. Så då måste jag ju bära tillbaka den till mamman. Hon blev glad tror jag.

 
Det är nog bäst att hålla sej tätt intill mamsen!
Visst är dom underbara? Jag skulle ha velat ta dom med mej hem..allihopa. 


Matdags och tvättdags.

Ha det gott!

Foto:Gunvor 2011 

Cypernbilder

Nu ska jag visa lite bilder från våran Cypernresa som vi nyss kommit hem från. Vi bodde i Protaras..Fig Tree Bay. Vi hade två härliga veckor. Lite kallt var det, åtminstone på kvällarna. Det blåste även kalla vindar varje dag. Men solen var underbart skön så vi njöt i fulla drag. Men inget bad blev det. Alldeles för kallt i vattnet, både i havet o poolerna. Jag vill ju ha supervarmt, om jag ska bada. Och det var inte många som badade heller. Det var nog lite för tidigt på säsongen. Cypern brukar ju ändå ha varmast den här tiden, men dom sa själva att det var ovanligt kallt i år. Men vi solade och var ute på långa upptäckarpromenader. Det tycker jag är så roligt. Och vi träffade många trevliga människor. Vi var tre par som blev lite mer bekanta med varandra. Såå kul!


En del av alla poolerna..det fanns flera stycken


Här uppe i slänten låg vi mesta tiden. Jättemysigt var det där. Och inte så mycket folk heller som synes.


Det här huset såg vi från balkongen. Det verkade vara ett sommarhus som familjen kom till på helgen då dom plockade fram utemöbler och vattnade blommor och så. Jag tror inte jag skulle vilja bo så där mitt emot hotellet med alla balkonger och folk som sitter o kollar på en. Men dom hade visst en uteplats på baksidan också.


Ett sånt här blommande träd skulle jag vilja ha hemma hos mej också istället för alla stora tallar som spyr ut kottar o barr.


Ovanför slänten där vi låg och solade fanns en blomsteräng med bl.a. vallmo.. jag som älskar vallmon blev lycklig.


Här är ett av favoritställena som vi åt på. Alla var egentligen favvisar. Sååå supergod mat överallt och så trevlig personal på alla ställen. Om man jämför med Tobago där vi varit dom senaste gångerna,där all servicpersonal är nästintill otrevliga.


En dag så vandrade vi iväg till ett gulligt kapell (eller vad man ska kalla det) högt uppe på ett berg.


Det var en lång trappa upp, men det var värt besväret att gå upp för det var vidunderlig utsikt däruppifrån.


Det var en jättegullig liten kyrka, vill jag kalla det och man fick även gå in. Jag fick en privatguidning av en dam som var med en grupp där. Hon berättade för mej namnen på helgonen som var avbildade överallt därinne. Jag fattade ungefär hälften vad hon sa, men det var snällt av henne att liksom ta hand om mej.Bilderna tagna på vägen upp dit


Vackert var det däruppifrån


Jättefina blommor fotade jag på vägen dit


Vita stora liljor som doftade underbart

En massa blombilder har jag, på lite annorlunda blommor också (i allafall okända för mej) men dom tar vi en annan dag.

Nu blir det godnatt.

Foto:Gunvor Maj 2011


Fototrissdags och temat har mister M hittat på

och jag tyckte det var lite svårt att tolka. Platta.. undrar vad han tänkte på då. Min fantasi är dålig ska jag säga! Och eftersom jag nyss är hemkommen från Cypern (kom hem i gårkväll) där jag semestrat i två veckor, så har inte hjärnan ställt in sej än på bloggeriet, så några dagsfärska bilder har jag inte utan det får bli bilder därifrån i stället. Vi hade i allafall jätteskönt!
Idag har jag tvättat hela dagen. Det har ju varit ett strålande tvättväder. Ett superhärligt väder att komma hem till. 

Men nu till mina bilder!


Den första bilden är en luftbild. En del av Cypern från ovan. Jorden är ju platt och det här platta lapptäcket är väl fint


Den här platta häcken utanför hotellet var jättevacker


och sist ut är dom här söta och platta blommorna.

Ha en underbar söndag allihopa!

För att se flera platta detaljer så klickar ni här.