Bilder från 31 mars 2006 - 31 mars 2012

Eftersom det inte blir nån fototriss i helgen så har jag roat mej med att leta fram bilder från denna dag den sista mars -06 t.o.m -12. Det har varit intressant och roligt att se vad vi gjorde då. Tänk att jag lyckades nästan med att hitta bilder från rätt dag utom två år när det felade på ett par dagar.Vi har mest varit utomlands den här tiden på året ser jag. Sen på höstkanten har vi brukat åka på en Medelhavsresa också.


Här var vi i Venezuela  31 mars 2006. Ett intressant och trevligt resmål. Här är en massa pelikaner som badar.  


Första gången i Tobago.. 31 mars 2007 togs denna bild. Det blev två gånger till där. Första gången var så underbart så vi sa redan innan vi åkte därifrån att hit kommer vi igen. Och det gjorde vi.


Den här bilden är tagen 31 mars 2008 och då var vi hemmavid. Vi hade varit i Tobago tidigare då, kom hem därifrån runt den 20 mars.


Grenada den 31 mars 2009. Underbara ställe! Grenada var också så härligt och så vackert. Vi bodde högt uppe på berget och hade en underbar utsikt därifrån. Men jag var inte riktigt pigg då så det var jobbigt att gå. Många backar att ta sej upp o ner för. Till badet bar det nerför på väg dit, så då gick det lättare, men hem blev det jättejobbigt i denna värme. Men härligt att minnas tillbaka ändå.  


Här var vi hemma vid denna tid i mars. 29 mars 2010 är bilden tagen på Wilma som just läst dagens tidning.
Lite senare kom vi iväg det året på grund av att jag blev sjuk så vi var tvingade att skjuta upp resan till april. Då var det Tobago för sista gången. Vi har nog insett att det inte blir såå långa resor för oss igen. Men det finns så många andra trevliga ställen som inte ligger allför långt borta.


Förra året precis på dagen 31 mars 2011 var vi här hemma och hade målare i huset. Här är det hallen uppe som håller på att fixas. Ljust och fint blev det.


Och den sista bilden är från i dag 31 mars 2012. Fint har vi fått härute. Våra snälla gulliga barnbarn, dom två äldsta pojkarna, har varit här på förmiddagen och slitit och släpat bort riset efter Dagmars härjningar. Nu ligger det i fina högar som ska hämtas sen. Det här är bara en del. Tack snälla ni, säger både morfar som slapp, o jag!
Lite snö ligger kvar efter nattens lätta snöfall. Det är så gott som borta nu för solen har lyst hela dagen. Bara 1+grad dock.
Det var allt från mej! Ett låångt inlägg. Men jag hoppas det finns nån som orkar med att titta.
Ha de!

Mina vårtecken

Måste skynda mej att visa mina vårtecken innan det blir annat väder. Det hörs som om våren tänker tänker stanna av ett tag. Det har blivit svalare och det kanske blir snöblandat regn till helgen. Hoppas verkligen att det är fel! 
Jag har varit ute och letat våren.. snön är ju visserligen borta men inte finns det så många tecken på vår här hos mej i allafall.
Jag har smugit till grannens tomt och fotat deras krokusar. Dom är inte här så jag kunde inte fråga om lov heller, men dom bryr sej inte om det tror jag, eller det vet jag att dom inte gör.


Såå fina krokusar som slagit ut.


Tre


två

 
och en lila och en vit. Jättefina är dom alla.

 
Mina tulpaner som kommit upp efter väggen         och      den första myran som jag sett är också vårtecken.

Det var min rapportering om våren här utanför mitt område.

Ha det gott därute.

Foto:Gunvor 29 mars 2012

Tisdagstema - Tid

är det som är ett passande tema eftersom vi nyss ändrat till sommartid. Visst låter det härligt med sommartid.  Fast än är vi inte där, även fast snön är så gott som borta. Och i dag regnar det för fullt. Det är nog första nederbörden vi fått på mycket länge.
 Men nu är det TID det handlar om och här är mitt bidrag.


På en sån här kunde man läsa av tiden förr. En gammal fin klocka med lod.

 
Från sidan                                                    och  här är             baksidan.


Så här läser vi ofta av tiden nu för tiden..digitalt som på min (väckarklocka).

Mera tid får du se om du klickar HÄR.