Sista onsdan i januari

Igår var det en riktigt bra dag. Började med att skotta lätt o fin nysnö. Lagom motion!Jag väntade samtal från min doktor som skulle ringa o berätta provsvaren på proverna som jag tog för en vecka sen. Och han ringde , o allt var Bra, förutom kolesterolen som var lite för hög. Han ville skriva ut  medicin, men jag ville prova  att äta omega tre, o det tyckte han vi skulle testa en månad. Så får jag ett återbesök då för att se om det gått ner något. Så nu ska här ätas sunt och motioneras varje dag!! Jag äter ju blodtrycksmedicin också så man behöver nog röra på sej lite mera. Alla tycker det är så konstigt att jag som är ganska så smal har både högt blodtryck och koleserol, men i mitt fall är det ärftligt, säger doktorn.

Sen så fick jag hem min nya lilla platt Teve, som gubben skulle installera. Det slutade med att vi måste ringa efter barnbarnet som hjälpte oss att få till bilden. Ungdomar är bra att ha när det gäller teknik.Dom är duktiga på datorer o teveapparater. Nu är det klart i allafall, o vi kan se på olika program om det behövs. När gubben tittar på rapport så kan jag se nåt annat samtidigt. Det kunde jag ju förut också innan det behövdes boxar till alla apparater. Jag somnar alltid till rapport så då kan det väl vara bättre att kunna se nåt annat istället  för att sova bort ett program.

Håller på att bli galen på alla små blomflugor som finns här!! Kan det vara blomjorden eller vad är fel?
När jag sitter här vid datorn flyger dom kring ansiktet hela tiden. Är såå irriterande! Det är väl snart dags att
 plantera om blommorna också. Jag byter inte på alla blommor, bara där det behövs!

Med risk för att bli tjatig så visar jag en amaryllisbild till!! Jag var hem till dotter  M. häromdan o hon hade en bedårande vacker amaryllis. Den har stått i ett amaryllis glas hela tiden. Det såg inte ut att bli nån blomma från början, bara blad, men sen kom blomknoppen o blomman blev fantastiskt fin. Jag hann med att ta en bild på en klocka.

94943-389
Visst är den härlig! En riktig polkagrisgoding!

Nu ska jag klä på mej o ta en sparktur i omgivningarna.
Ha det gott allihopa!!


Sparktur

Idag har jag varit ute på en liten sparkrunda. Det blev inte så långt för det drog så himla kallt åt ansiktet. Det var bara sex grader men kändes som tjugo. Fast det var ändå skönt  för på vissa ställen gav skogen lite skydd. Men solen var framme o det var så vackert. Ikväll blir det ingen dans heller, så jag har väl fått min motion för helgen.  Det blir väl att titta på TV ikväll då.

94943-387
Läckert med skuggor.

94943-388
Blånande berg.

94943-386

94943-384
Min sista amaryllis med fem klockor på samma stängel.

94943-385
Såå läcker inuti.

Slut för idag Tack för idag!

Foto: Gunvor   2007.

Goa gubbar o annat

Tänkte bjuda på lite smått o gott  i den röda färgen i dag.
Börjar med det godaste. Rensa o vispa grädde får ni göra själva.

94943-380
Varsågoda.

94943-381
Nu tror jag det vattnas i munnen på de flesta.

94943-375
Kanske får jag fresta med en skål med hallon också.   Varsågoda o Njuut!!

94943-382
Lite surt har jag också med.

94943-383
ABSOLUT INGET ÄTBART !!!! Men ganska gulliga , åtminstone den lilla knubbiga.

Slut på dagens lilla röda!

Foto: Gunvor 2007