Solrosor

Idag är det måndag, den tristaste dagen på hela veckan. Det har jag tyckt ända sen skoltiden. Men min mamma däremot hon tyckte att måndan var bästa dagen, för hon var inte så förtjust i helgerna. Idag är det grått o trist, visserligen milt, men ingen sol. Åtminstone inte här hos mej.

Jag tänker på alla som  har det jobbigt den här årstiden och bara längtar till våren. Jag själv har inga problem med det. Men visst längtar även jag tills det blir barmark o man börjar planera för blommor och stugan o så.

Men först åker jag på lite solsemester. SNART, om tre veckor! Tiden går så fort så snart är vi där.Det ska bli skönt . Kommer hem efter påsk o hoppas våren är här då. Det är inte alls säkert med den konstiga vinter vi haft hittills. Men man hoppas ju!

Ska försöka pigga upp alla vintertrötta med lite fina sommarblommor!
94943-459
Den här buketten skickar jag till alla som mår dåligt på olika sätt!

94943-457
Sen kommer solen i form av denna vackra ståtliga favoritblomma.

94943-456
En till stor sol med hopp om våren ! Snart är den här !

En stor kram till alla och envar!


Foto: Gunvor 2007.

Sticka halsduk

Måste få berätta hur duktig jag varit! Jag har börjat sticka en fin halsduk. När jag var på ICA och handlade så hittade jag ett så fint garn . När jag stod där och tittade så kom en av personalen fram o berättade att hon hade stickat flera halsdukar av detta garn. Så då kunde inte jag motstå frestelsen heller. Jag köpte två nystan och började sticka igårkväll. Och det var så kul så jag kunde inte sluta förrän jag hade stickat halva. Det går så fort för man använder så grova stickor o det blir så fylligt o snyggt.94943-451
Så här ser garnet ut. Finns i flera färgställningar.

94943-452
Visst blir den mysig. Lurvig o härlig fast det är så tunt garn.  Så pass lång blir den av ett nystan.  Lägg upp 25 maskor på grova stickor och sticka bara rätmaskor fram o tillbaka till önskad längd.

Sen måste jag visa en sån fin ljusstake eller vad man ska kalla den.
94943-454
Den är i brons och jag tycker mycket om den.

94943-450
Dom här har jag två av. Dom köpte jag till mej själv  som alla hjärtanspresent. Bara 59 kr. st.

Ha en skön helg allesammans!!
Ikväll blir det Lets Dance för mej. Och imorron ska jag titta på melodifest. från Gävle. Det blir kul hoppas jag. Den första för mej, fast det är den sista i omgången.

Foto: Gunvor 2007.

Ännu mera vita bilder


Vad sägs om lite nya vinterbilder? Vi har haft superkallt i natt . -29  Det är väl inte så pjåkigt.. Jag pratade nyss med min syster i Funäsdalen och där hade dom -34 i morse. Inte så tokigt det heller. Men vi har ju kommit så pass långt fram nu så det blir  betydligt mildare på dagen. Vi hade bara -15 på dan idag.

Igår gick jag en lång promenad i ett skoterspår o det var så himla vackert o alldeles orört. Ingen skoter hade kört  där efter sista snöfallet och inga rådjur hade gått där heller.  Då var det bara -12.

Det kändes högtidligt på nåt vis när jag stod där ensam i skogen o bara njöt av allt det vackra.
Ni kanske tröttnar på mina vintermotiv, men jag visar dom ändå!!

94943-449
Här är den blåa skuggan.

94943-444
Ett orört skoterspår

94943-447
Det här ser nästan ut som vispad grädde

94943-445
Mera grädde

94943-443
Här slutar jag för denna gång!  

Detta var min väderrapport!

Foto: Gunvor  2007.