Tisdagstema - Upphittad

är dagens tema.
 
Det här fina hjärtat hittade jag nere vid älvkanten förut när jag gick älvrundan som vi säger. Någon som kanske är kär o lycklig som lagt upp stenarna till ett hjärta. Gulligt tycker jag.
Dom här svamparna växte i skogen härute. Lite läckra ser dom ut, fast oätliga skulle jag tro att dom är. Det var fullt av dom, fanns överallt.
Mer Upphittat kan man se HÄR.

Fototriss - Minne

Minne är temat denna vecka. Nu gäller det att tänka efter.  Men om minnet är kort är det svårt. En sak som finns i mitt minne som inte är så långt tillbaka är när jag fick följa med Helena på Globen på finalen av Melodifestivalen när Loreen vann. Det var stort, ja det var jättestort för mej.  Det var såå roligt o mäktigt!
  
Kul att ha varit med om detta spektakel.
 
Ett resminne såklart. Första gången på Tobago var speciell. Så gudomligt vackert tyckte vi det var, så dit åkte vi två gånger till. Första gången var 2007.
 
 
Men det här minnet är nog störst i alla fall. Det var i maj 2009 när jag fick se lilla Ellie för första gången. Hon var bara några veckor gammal här, där hon ligger i min famn. Mitt nya lilla barnbarn. Nu har jag ju fyra gulliga barnbarn förut också, som är stora pojkar nu, så det blev literoligt med en flicka den här gången. Sen har det kommit en liten bror till Ellie så barnaskaran ökar. 6 barnbarn och snart det första barnbarnsbarnet. Härligt är ju det!
 
Lite minnen från mej var det här. Jag har just kommit hem från en mycket trevlig danskväll.
 
Mera minnen ser man om man klickar HÄR.
 

Nya Bäverarbeten

Igår den 20 nov gick jag älvrundan. Ingen snö men frostigt o krispigt. Riktigt skönt med andra ord. Kameran i fickan så klart. Tänk att bävrarna har varit i farten nu också. Det ligger fällda träd lite varstans efter stigen och man fick verkligen motionera när man skulle kliva över eller under träden som låg där. Det var nygjort på flera ställen för det var ingen frost där, vilket man såg på dom gamla stammarna.
Jag kände mej lite skrajsen när jag gick där. Tänkte att jag kanske kommer o stör dom i deras arbete och så blir dom ilskna och anfaller mej. Men dom blir nog rädda och sticker iväg när dom hör att det kommer nån efter stigen. Eftersom jag är lite feg så går jag och sjunger o pratar lite för mej själv där i skogen.Hihi!
 
Så här ser det ut nu. Det här är alldeles färskt. Dom här är fällda inåt över stigen. På andra ställen ligger dom  neråt mot vattnet. Krångligt att gå här är det ju, men spännande att se.
Dom kanske vill göra det svårt att ta sej fram på mänskliga fötter. Undrar hur många dom är som håller på här?
 
 
 Mycket jobb är det nerlagt
 
Det är fantastiskt grova träd som fälls. Det vore väldigt intressant att kunna smyga sej dit och få se dom i arbete. På avstånd förstås!
 
Det måste dundra nåt hemskt när dessa bamsingar faller
 
Fantastiskt vackert gräs, så krispigt o fint!
 
 
Isen börjar lägga sej nu. Inatt var det -9.
 
En fin liten gran..julgran kanske. Den växer inte på vår mark så den får stå kvar för mej.
 
 
Idag gick maken och jag samma runda fast kortare.. han ville kolla hur många träd i våran skog som var avverkade. Men som tur var så var det bara en fem sex stycken o inte så jättestora heller. 
 
För exakt ett år sen så gick dotter M, Wilma och jag samma runda. Jag såg i min blogg efteråt att det var precis samma dag den 20 nov -12.  Kul.. tycker jag. Ingen snö då heller men många träd som låg i vägen då också. Det var nog en del av dom träden som ligger kvar än för det syntes vilka som var gamla.
Synd på så mycket skog som bara ligger där.
Bävrarna tar bara av grenarna och även bark på en del. Och hela topparna på träden är borta.
 
Det var allt från mej. Ha en fin kväll.
 
Foto: Gunvor / Nov. -13