Måndagmorgon

vaknade jag av att det dundrade och lät utanför fönstret. Vi hade varit på dans söndagkväll så man var inte världens piggaste. Vi hade en jättetrevlig kväll. Vädret var perfekt o  lagom mycket folk. M.a.o. superkul! Åhh vad jag dansade. I fem timmar utan paus med två bra orkestrar, som spelade nonstop. Fast man vilade lite emellanåt. Annars orkar man inte. I allafall inte jag med min dåliga kondis. 

Men nu till morgonen..vi borrar efter bergvärme här. Och dom började i morse. Det är otroligt tycker jag att det går att komma så långt ner som 200 meter rakt ner i marken. Så långt behövs det borras just här. Det är riktigt spännande att vara med om.Såna här stora maskiner står det nu här och gräsmattan blir nog inte sej riktigt lik efter det här.


Den här containern som dom lyfter ner här,  var nästan  smockfull efter ett tag med lortigt vatten som pumpats upp  från djupet och som sen pumpas ur o  ner i slänten.
Så här såg det ut ett tag. Och det har dammat o kladdats härute..ett riktigt skitjobb har dom. Men det blir bra till slut.
Och här är mitt nya underverk.  Jag är så nöjd! Det blir så fina bilder med en så pass stor skärm.

I dag har vi haft nästan sommarväder. strålande sol o 17grader.

Ha det så gott alla. Kram/ Gunvor.  31 Maj 2010

Fototriss - prickigt

Nu är jag äntligen klar. Har just lärt mej att ladda över bilder från kameran till nya datorn. Sonen har haft lektion med mamma.Så nu kan jag det också. Jag har jagat prickar i dag och hittat en del som jag fotat av. Så här är mitt lilla bidrag till trissen.

 
Först ut är mina prickiga blomkrukor som står här bakom datorn


Sen var jag i källaren och hittade det gamla fiaspelet som också hade fina prickar


Sista bilden blir på ett gammalt kinachackspel som har hålprickar.

Det var allt från mej för denna gång.Och vill ni se på mycket mera prickar så klickar ni här.

En ny dator

Jag testar min sprillans nya dator... som inte är en laptop den här gången. Jag har köpt en stationär apparat som mitt barnbarn har satt ihop åt mej. Han är så duktig på sånt och han har flyttat över allt från min gamla dator, som jag också har kvar. Det är lite ovant med tangentbordet tycker jag men som sagt... jag testar. Och nu känns det riktigt kul. Härligt med en stor skärm också när jag tittar på alla bilder som jag har. Hela 24 tum är den!

I går var jag till farbror doktorn och opererade bort en knöl under luggen..ett blivande horn i pannan, som jag haft länge. Men nu är den borta. Det var en vanlig fettknöl som ploppade fram o flög iväg på golvet. Stor som en böna, fast alldeles rund. Det gick jättebra! En skicklig AT läkare som gjorde det o som jobbat med kirurgi, men skulle bli narkosläkare, berättade han. Det är såå skönt att ha blivit av med den.

Ja jag tror att sommaren kom av sej vad gäller värmen. 14 grader är inte mycket att hurra för med tanke på den värme som var för en vecka sen. Gubben åkte till stugan i dag och kopplade ihop vattenledningen under stugan och så skulle han kratta där. Jag stannade hemma och tar det lite försiktigt. Jag har hostat en hel del men ..peppar peppar så tror jag att hostmedicinen hjälpt på den här hostan. Den har lugnat sej betydligt. Får väl åka dit och städa in sommaren sen.

 
En liten Styvmorsviol bjuder jag på idag o ett kryp av nåt slag.

Ha det så gott alla därute i kylan. Kram/Gunvor.

En jättestor kram och tack snälla C för hjälpen med datorn!