Vinter igen

Jaa, ni kära bloggisar. Nu skriver jag för sista gången på tre veckor. Vill bara meddela att nu har vi fått vinter igen, det fullkomligt vräker ner. Men det blir väl inte liggande så länge för det är så pass milt. 

94943-491
Så här ser det ut just nu! Inte så trevligt eftersom det var nästan barmark i går just här! Gubben har skottat alla vägar en gång, sen tinade det bort själv. Och nu kommer det nytt.

Men det struntar vi i nu, för vi åker i morron. Och sen hoppas vi att våren har kommit när vi är tillbaka igen!
Tidigt tisdagmorgon går planet till Amsterdam först, sen byter vi där och mellanlandar igen i Surinam, sen direkt till Tobago. Ca 15 timmars resa.

Ha det så bra allihopa och var rädda om er! Hoppas ni finns kvar hos mej när jag kommer tillbaka!

Hej, Hej  Vi ses  efter påsk!

Kuddar o pelargoner

Igår bytte jag jord på nästan alla blommorna i huset. Ja inte riktigt alla , dom största  får bara lite ny jord upptill. Men oj så bedrövligt dom flesta hade det!  Bara rötter o trångt så man måste ha en kniv för att få loss dom stackarna. Nu har jag bara tre kvar , sen är det klart! Det blir mycket lättare för den som ska sköta vattningen när vi är borta,för dom fordrar inte så mycket vatten när dom är nyplanterade.

Pelargonierna har jag nyss tagit upp från källaren, (dom sattes om för nån vecka sen) och dom är på G.

94943-487
Så här ser dom ut just nu.Men när vi kommer hem igen så hoppas jag  att dom blivit fina o lite kraftigare. Sen när det blir tillräckligt varmt på altanen så åker dom ut på dagarna. Och då blir det fart på dom!

Nu har jag äntligen sytt färdigt alla nya kuddar också! Och dynor till korgstolarna. Det blev väldans bra tycker jag.
Och så har jag ju sytt gardiner till dottern också, jag fick en massa tyg över efter mina , så det räckte till två fönster åt henne också. När man gör paneler sågår det inte så mycket tyg, och jag hade köpt 5 meter , från Ellos. Det var 40% så det blev bara 149kr. Jättebilligt tycker jag!
Nu har jag burit undan symaskinen för ett längre tag hoppas jag!

94943-490
Så här blev dynorna till korgstolarna. Tyg från IKEA.

94943-488
Kuddarna till TVsoffan.  Det här tyget köpte jag först till korgstolarna, men blev inte nöjd, så då provade jag i soffan o det blev perfekt!

94943-489
Det här är bara gamla tyger, som blev nya kuddar. Den svarta är en nederdel av en sammetskjol, som var avklippt. Passade perfekt till mitt svartvita rum. Var bara att sy ihop långsidorna o knyta ihop ändarna.

Dom vita kuddarna är en gammal mormorsgardin. Jag la ihop gardintyget med oblekt lakansväv, då gick det som en dans att sy ihop dom. Annars tycker jag att det är krångligt att sy i spetstyger.

Lite Thaibilder

image486
Här är en bild på våran bungalow som vi hade när vi var i Kho Samui i Thailand  2002.
Det var jättemysigt där. Bilderna är inte av bästa kvalitet, tyvärr ! Jag hade ingen digitalkamera då, så jag har knäppt av bilderna nu efteråt och det märks ju. Dom blir lite blanka o lite otydliga!

94943-483
Här ser man det underbara vattnet. Väldigt lummigt o fint var det.

94943-482
OHH vad jag längtar till bad och sol.

94943-481
Dom här kompisarna kom och hälsade på ibland. Satt ute på altan o väntade  på ifall dom skulle bli bjudna på nåt gott. Det var inga gatuhundar för dom hade halsband på sig. Men dom hade födgeni, så ägarna behövde nog inte mata dom så mycket.

94943-484
Här ligger den ena och äter lite ris. Han var ganska ofta hos oss. Jättegullig vovve.Lite bus hittade han på. T.ex94943-480
en kväll när vi kom hem så mötte vi det här byltet på altangolvet. Vi hade glömt att ta in handdukarna innan vi gick ut för att äta. Så den här krabaten hade hämtat en handduk och dragit ner den på golvet och snott in sej. Där låg han och sov och trodde väl att han inte syntes. Bara svansen stack ut. Och han hade ingen lust alls att flytta sej heller. Visst är han väl för söt där han ligger!
Sen blev det handdukstvätt!

Sen kommer ni att få se bilder från Tobago. Då kommer det att fotas massor, bara så ni vet !

Ha det så gott alla som läser här!

Foto. Gunvor 2007.