Tisdagstema vecka 22

Jättesvårt tyckte jag som så många andra i dag  om veckans tema, som var illusion.
Här är min illusion!

94943-660
En jättekristall som ligger o väntar på mig i vattnet.

Hemma från stugan

är jag nu. Vi har haft en riktigt skön helg med bra väder.  Torsdagen ägnade jag åt städning. Det gick som en dans för jag fuskade till det lite o struntade i alla fönstren nu. Ska ta dom en annan dag! Men nu är det härligt där. Det är nåt speciellt att sova första gången där tycker jag. Allt hörs så väl genom väggarna. All fågelsång t.ex. Men det gör ju inget om det hörs! Vi har en Koltrast som varit där i flera år, i allafall tror jag att det är samma fågel Och han är alldeles ensam. Han sjunger så vackert på morron.

På fredagskvällen var det dags för dancing! Det är så roligt att få göra sig i ordning o åka därifrån och så är det lite närmare också. Vi åkte tillsammans med ett annat par som bor inte så långt från våran stuga.
Det var en kul kväll med trevligt folk o dansanta kavaljerer!


94943-650
Så här vackert var det första kvällen.

94943-651
Jag tog en promenad och hittade rosa vitsippor.

94943-652
Och kan man tänka sej , jag hittade blommande liljekonvaljer nedanför slänten .
94943-653
Smultronen blommar också för fullt. Det ser ut att bli ett bra bärår.

94943-654
Blåbärsriset blommar också. Oj oj oj det är ju sommar!

94943-655
Är det Fjällvallmo som växer i gruset månntro?

94943-656
Dom här små rosa sötnosarna  har jag i rabatten.

94943-657
Den här bilden tog jag sent på lördagkväll. Det var riktigt kyligt med kalldimma på sjön. Bara fyra grader när vi gick o la oss. Det hade regnat lite tidigare på kvällen precis när vi skulle grilla, men det gick bra ändå.  Vi fick sitta inne och äta. På dagen var min syster o svåger dit o hälsade på oss. Det var kul..dom hade en tårta med sej också. Så då skippade vi morsdagstårtan i dag. Jag har hunnit fira lite morsdag sen jag kom hem. Dottern i Stockholm har skickat morsdagsmail , Jättefint! Dottern här hemma hade köpt en jättegullig blomgrupp.
94943-658
Visst är den söt!
Och sonen hade lite svårt att hitta på nåt sa han, så han hade köpt en massa lotter. Ett sånt där morsdagskuvert.
Men man är inte född med tur så det blev  inte så mycket till vinst. 20 kr.  var allt. Men det spelar ingen roll! Det är ju så gulligt att bara komma ihåg sin mor!

Tack så mycket alla mina barn!

Detta var min trevliga helg det!

Foto: Gunvor 2007.

Städa, städa städa

har jag gjort i flera dagar nu. Har bara köket  kvar o det spar jag till efter helgen. Sen harjag bytt gardiner o putsat alla fönster i hela huset. Jag brukar göra detta till pingst , sen kan man fuska hela sommaren!  Till helgen ska vi åka till stugan o göra fint där. Och  det ser jag fram emot. 
 
Idag har jag städat rummet med våra gamla möbler. Jag gillar verkligen den här soffan o skänken!

94943-649
Vi har inte gjort nånting åt den. Bara gjort ett lock och sytt en dyna o kuddar.  Man ser vad sliten den är på framsidan.  Det syns att den varit flitigt använd en gång i tiden. Jag tycker den är så fin!

94943-647
Den här skänken har också ursprunglig färg .. jättefin är den! Klaffen går att fälla upp o stänga igen.. men jag tycker den är så fin när den är öppen.

Jag måste även visa bilder på det gamla körsbärsträdet igen.

94943-644
Visst är det väl otroligt att det orkar med att leva vidare med bara den enda grenen som finns. Själva trädet har ruttnat bort för länge sedan. Men barken finns kvar o är charmigt tycker jag.

94943-645


Ha de gott alla ..nu tar jag semester!

Foto: Gunvor 2007.