Gott slut på detta år önskas er alla.

Här kommer ett collage på året som gått.. i bilder från varje månad. Dom tre sista från december.
Det största som hände det här året var att vi fick bli mormor och morfar till Ellie. Och sen i slutet på året så kom det en liten hundvalp in i släkten också..lilla Wilma.

Ett bra år har 2009 varit! Hoppas  det nya blir ett lika gott år. Lite mera dans är önskvärt, det blev lite av den varan på den senare delen av året på grund av sjukdom. Men nu tar vi igen det hoppas jag. Och så har vi ju våran resa inplanerad frampå vårvintern som vanligt.

Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag alla!

Usch va kallt..

här hade vi 27,8 grader i morse och det räcker gott o väl! Riktig vinter skulle jag vilja säga att vi har. Nu har mina kära åkt hem till Stockholm i dag. Tomt blir det i början efter Ellie, som lärde sej att stå själv innan dom åkte härifrån. Mormor och hon satt i trappen och rätt som det var så ställde hon sej själv och sen så reste hon sej upp  flera gånger. Helt otroligt så snabbt dom lär sej nya saker. Sist dom var här hemma så började hon att krypa, så det är lärorikt att vara hos mormor.


Här har hon ätit lite lunch innan dom skulle åka hem. Visst ser hon jättebusig ut här. Det är plommonpuren som syns i fejset. Två små gaddar har hon också nertill den lilla glada sötnosen.


En liten sötnos till är lilla Wilma som hälsde på här på annandagen. Såå gullig sitter hon här och vaktar mormors strumpor.Tyckte om att bära på dom.


Här är min julgran


och min julprydda öppna spis.


Det här är ingen nytagen bild..har inte varit ute på flera dagar och fotat..alldeles för kallt. Vi har mycket mera snö nu. Men bilden är mysig ändå tycker jag. Måste ha en vinterbild med så klart.
Bara det blir mildare så ska här fotas..det är supervackert ute.

Lite blandat blev det bland bilderna.

Ha det gott i kylan!

Foto: Gunvor dec.-09

Måndag idag

En nästan vanlig måndag, fast ändå inte. Nu väntar vi på ett nytt år. Och tänk..tio år har gått sen milenniumskiftet. Usch vad fort tiden rusar på!
Men nu är julen överstökad och tomten har varit hit med klapparna. Det blev en hel del paket under granen. Och tomten var snäll, så Ellie tordes dra honom i skägget. Jag tror nästan att hon kände igen tomten på rösten..den lät nog väldigt lik mormor.

Och nu har vi kalasat färdigt för denna jul. Barn och barnbarn har varit här och nya lilla bäbisvovven Wilma var också med och det gick jättebra, för Astrid höll sej uppe på övervåningen hela kvällen. Hon hörde nån som skällde lite därnere så det var ingen risk att hon vågade sej ner. Men Ellie är inte rädd för vovvar.

Det är så roligt med Ellie nu. Hon lär sej nya saker hela tiden. Och hon är ju världens underbaraste unge!
I morgon åker dom hem så då blir vi ensamma igen. Men nu kommer det nog inte att dröja så länge  innan jag åker dit och hälsar på. Nu ska jag försöka hålla mej frisk!Här är tomten demaskerad och Ellie undersöker den konstiga masken. Hon är så fin i julklappskläder som hon fått av moster. Snygga kjolen och den gulliga jackan. Astrid smiter förbi hon också.

Ellie har sovit ute i 15 graders kyla och hon sover verkligen skönt ute, så nedbäddad som hon är. I dag sov hon i två timmar..det blev t.o.m  mörkt innan hon vaknade.

Vi har så vintervackert ute. Det har snöat ordentligt och det är så kall och fin pudersnö.

Så här vackert var det på annandagskvällen. Hela nederdelen av granen är under snön så man ser hur lamporna  lyser under snötäcket.

 
Både fågelstugan och lamporna därute har fått ett rejält tak av snö. Det kom 25cm då på kvällen.


Och på altanfönstren  har det varit rena rama vinterlandskapet.Det ser nästan ut som små granar och vackra stjärnor på rutan.

Det var lite om våran jul. Vi hörs och syns. Kram/Gunvor

Foton:Gunvor dec -09