Snöigt

Vi har haft några härliga soliga dagar nu i veckan som var. Det var underbart vackert ute med all snön på träden. Alldeles magiskt vackert var det! 
Den vackraste vinter vi har haft, så länge jag kan minnas.

 
Så här såg det ut från min balkong..vitt o vackert
Vitt vitt vitt
Men nu är det tyvärr borta. Nu har det töat och blåst så nu är det bara skräp,skräp o skräp. Jo visst har vi snö så det räcker och det kommer mer så klart, men det blev plötsligt så fult ute tycker jag.
Jag vill att det ska se ut så här när det är vinter.


Foto: Gunvor  Jan  2011Tisdagstema - en PLATS

ska vi visa denna gång. Det kan vara en favoritplats eller en plats  man inte alls vill vara på.
Min plats är egentligen en riktig favorit eftersom vi varit där tre gånger (Tobago) och just här på denna plats har vi varit många gånger och snorklat och njutit av detta underbara ställe.


Just den här gången, i våras blev det inte såå lyckat. Vi var alldeles ensamma där och hade planerat att vara där och snorkla hela dagen, men det blåste för mycket så vi skippade det. Just när jag tog den här bilden var det lugnare.

 Men vilken tur att vi inte låg där i vattnet för efter ett tag så fick jag en hostattack och började att få upp en massa blod. Det har jag varit med om flera gånger tidigare, men då har man varit på hemmaplan och inte ensamma på ett sånt här ödsligt ställe.  Vi ringde efter våran taxichaffis som kom och hämtade oss efter ett tag. Då hade det gått över, vi hittade en risig toa och så fanns det nån människa där man kunde få köpa lite vatten.  Annars så var det stängt där. Men vi åkte därifrån och tillbaka till hotellet där jag hade min medicin. Ja sen vågade vi inte åka dit nåt mera, så någon snorkling blev det inte den här gången.
Allt gick bra och hemresan gick också bra.

Varje gång jag ser den här bilden så mår jag lite illa, även fast den har haft en stor favoritplats i mitt hjärta. Arnos Vale heter stället..bästa snorklingen tyckte vi.

Andra bidrag ser du Här Fototriss - temat är STÄNGD

Här är mitt lilla bidrag på temat. Jag har hållit till i köket för att fixa mina bilder. En riktig diskbänkstriss.


Denna snäcka är stängd där den ligger i diskhon. Den är hämtad på havets botten på  Rarotonga, en av Cooköarna i Söderhavet, dit vi var för ett antal år sen. Jag tvingade min gubbe att dyka ner och ta upp den åt mej, för själv vågade jag inte. Det var inte jättedjupt men jag kunde inte nå den själv och dyka kan jag inte. Den är ganska stor ca.7-8 cm lång.


Den här snäckan är också stängd. Den är i stället pytteliten, men väldigt söt tycker jag. Och den ligger i diskhon den med. 
Var jag har hittat den kommer jag inte ihåg för jag har en hel del i min snäcksamling. Älskar att gå på snäckjakt utefter stranden, när man är utomlands.Och den sista bilden på stängd blir på min lilla söta karaff som då är stängd med den lilla proppen upptill.
Den har jag köpt för en femtilapp på en antikmässa i Hudiksvall för några år sen. Jag tycker hemskt mycket om den, just för att den är så liten o söt. Fotad ovanpå diskbänken.

Och här finns många andra bidrag att titta på.