Onsdag och halva veckan är gången

Jag kom hem från min Sthlmsvisit i söndags. Jag blev ju kvar hela veckan. Det var meningen att Ellie o Helena skulle följa med hit över helgen, men nu blev det inte så eftersom både E och H var förkylda. Ellie fick vara hemma från dagis och leka med mormor i stället. Vi hade såå mysigt och lekte med dockorna o gick på plomenad med en varsin vagn. H jobbade fast hon inte alls var pigg. Fredag var hon ledig o E var piggare så då tog vi tunnelbanan in till stan och gick till Kulturhuset där det fanns hur mycket kul som helst för barnen att göra. Där finns Rum för barn med bibliotek med massor av barnböcker mellan golv o tak och små myshörnor där man kunde sitta o bläddra i böckerna. Och trappor att klättra i. Och så fick man gå in i Mumintrollens hus, där det pågick en utställning om Mumin. Det passade perfekt eftersom Ellie just upptäckt Mumin och vill höra som godnattsaga varje kväll.


Den här kullen tyckte E var rolig. Hon åkte rutschkana på den


och häruppe på den här stegen, som man kunde åka på, skjutsade mormor Ellie fram o tillbaka utefter väggen framför hyllorna med böcker. Här läser vi bok.
Ja här fanns mycket kuliga grejer att göra för småbarnen. Vi avslutade med en god lunch och sen somnade Ellie i vagnen och vi gick o kollade lite i affärer. Men vi orkade inte så mycket shopping nån av oss så vi åkte hem.
Jag tycker det var så roligt att få rå om lilla E om dagarna. Och jag tror det var ömsesidigt. Asta tyckte det var trevligt också med sällskap hemma om dagarna.


Så här njuter hon helst

Men nu är jag hemma igen och redan på måndagen var jag upp och hämtade Wilma som bor här nu. Jag tror pojkarna tycker det var skönt att få bli ledig från ansvaret att mata och gå ut med henne. För det måste ju göras i ur o skur. Fast så mycket skur har det inte varit. Det har varit svinkallt! Men vi traskar ändå Wilma o jag. Hon trivs så bra här, det ser man. Och att hon älskar snön , det ser man också.


Här plöjer hon fram som ett jehu


Snygg häck eller hur?


Lilla lurvtussen med rosa tungan

Ja det var allt från mej o mina älsklingar! Ha det gott!

Foto:Gunvor febr.-11

Tisdagstema - Önskan

är temat för dagen. Och som så många andra så börjar man tröttna på alla vinterbilder. Även fast dom är supervackra. T.o.m jag som tycker om vintern börjar så smått längta till våren. En lång och skön vår önskar jag mej! Den här vintern har vi ju inte nån resa inplanerad heller så nu känns det extra långt till våren. Det blir första gången på många många år som vi är hemma i mars april.
Jag önskar att vintern går snabbt över nu.


Tänk när vi kommit så långt som att björkarna fått musöron..då är det härligt.


Och när körsbärsträdet börjar knoppas..åhhhh så ljuvligt!


Men först skulle jag önska att få njuta av en sån utsikt. Kanske kan det bli senare i vår..fast då blir det en medelhavsresa. 

Det var mina önskningar det. Andra önskningar ser ni här.

Fototriss Temat är: Så här ser det ut där jag är i dag

Och mina bilder från dagen ser ut så här. Är nästan nyss hemkommen från Stockholm där jag har varit i veckan, hos min dotter Helena,Fototrissan. Dom var snälla och skjutsade mej till bussen. Och på vägen dit stannade vi till vid Norr Mälarstrand för lite fotande. Tack M. för att du stannade!  Vädret var underbart med strålande sol och klarblå himmel. Det var så skönt att få lite frisk luft innan jag satte mej på bussen för hemfärden som tog drygt 4 tim.  


Första bilden är från Norr Mälarstrand. Många var ute och promenerade i det vackra vädretAndra bilden är från bussfönstret på väg norrut


Och så här ser det ut här hemma hos mej. Vägen till garaget blir smalare och smalare. Det har kommit än mer snö medan jag varit borta.

Det var min triss. Så här ser det ut på många andra ställen. Klicka här.