Fototriss - GULD

Idag tycker Helena att vi ska visa vårt guld. Sverige har ju fått några guldmedaljer i OS. Helt fantastiskt roligt har det varit att få vara med om.  Men jag har tyvärr ingen sådan guldpeng.. fast några guldslantar har jag i mina gömmor.


Här är mina guldpengar. Jag älskar dessa härliga tior. Dom ligger så bra i handen, så jag näns nästan inte handla upp dom.Här är en annan sorts guld. Norrlandsguld..här lättöl.


Det här är en kär guldis. Jag har själv tagit bilden på en härlig strand en tidig morgon på Tahiti 1999. Visst är bilden lite guldig också. Inte bara ramen.

Det var mina guldbilder. Mera guld ser ni om ni klickar här.

Inga småfåglar har jag

vid mitt fågelbord nu längre. Det är tråkigt, men nu vet jag varför. Jag har hittat en massa fjädrar o nästan uppätna småfåglar nedanför. Men inga spår av någon katt eller dylikt. Men häromdagen när jag stod och strök kläder framför fönstret så kom det nåt stort flygande mot fågelstugan och runt runt for den. Och det var en rovfågel så nu förstår jag varför det är så tomt här. Dom stackarna vågar inte vara här. Jag rusade mot fönstret och bankade på rutan och då flög den iväg. Men den tappade nog sitt byte för det låg en liten talgoxe i snön. Den var död som tur var. Usch det är hemskt tycker jag att dom jagar så nära huset. Vi har sett rovfågel för några år sen också här vid fågelbordet. Jag tror det kan vara en sparvhök.


Stackars mina små gulliga vänner.Dom här fina krokusarna fick jag av min dotter för en vecka sen. Och nu är dom utslagna o vackra.

Lite hopp om att våren kommer så småningom. Även om det inte verkar så idag när snön faller o faller.
Men det är bara 3-grader i allafall. Noll var det mitt på dagen.

Ha en trevlig helg allihopa. Kram på er/ Gunvor!

Bara 17 dagar kvar i kylan

sen landar man här. Tobago nästa.


Ganska ljuvligt eller hur?


Att sitta här o njuta i värmen känns inte dumt alls. Alldeles utanför vårt boende finns den här platsen och flera andra så klart. Här bortanför är närmaste stranden.


här är en till mysplats


Och alla vackra fåglar som finns alldeles utanför uteplatsen våran. Och tänk nu har jag ju en ny o bättre kamera att fota alla fåglar med.Så det ska bli jättekul. Den lilla fågelkikaren följer också med, för jag blir lite fågelskådare när jag har chansen med så många olika arter som man inte får se här hemma.


Hotellbaren på kvällen..åhh jag börjar längta! Inte bara till baren men allt det andra.Främst Värmen!

Ha en mysig dag i solskenet i kylan. Vi har jättevackert väder men ack så kallt. Natten har bjudit på 32-grader igen. Men nu värmer solen upp luften så nu är det bara 17- i skuggan.

Foto: Gunvor Februari 2010