Från knopp till utslagen blomma

Jag tycker det är så kul att fota blommor och blomknoppar. Här har jag gjort några collage på några av mina blombilder.


Här är en av mina Vallmoblommor. Från knopp till utslagen till utblommad. Lika vackra i alla stadier.


Vit Krollilja har jag lyckats få hit. Det måste vara fåglarnas förtjänst. Dom växer på blomsterängen härutanför. Både Krolliljor, vita o rosa, Brandgula liljor, Aklejor plus alla fina vilda blommor har jag fått alldeles utan ansträngning. Det är så vackert just nu.


Pionen är också alldeles bedårande vacker nu, fast snart är den överblommad, liksom vallmon. Det är synd att dom är så kortlivade..men det gäller att njuta under tiden dom blommar.


En del av ängen.

Ha en härlig dag i solskenet ni alla därute. Här har vi 30 grader just nu. Såå underbart! nu ska jag gå ut och fika med gubben.

Foton: Gunvor i juni 2011

Äntligen sol o vackert väder

Precis när Helena o familjen åkt hem till Sthlm så blev det finväder. Hela förra veckan när dom var här så var det ruggigt och kallt + lite sol. Midsommaraftonen bjöd på blandväder..mest regn.
Nu har dom åkt hem och det blev lite ovant att inte få se en strålande glad Ellibelli när mormor kom ner på morgonen. Vi har haft såå roligt om dagarna i lekstugan och ute på våra plomenader. Ojojoj va vi har lekt. Men hon tyckte det var jättekul att komma hem också och nu är det dagis igen och säkert roligt det också. 


Här sitter hon o filosoferar vid älven när vi gick på promenad dit ner en dag


Mamma fotar Ellie och jag fotar dom


Midsommarfin med dockan. Vilka fina blommor mormor, säger hon. Hon ser allt som är vackert trots att hon bara är två år.


Här vankas fika vid lekstugan


Lille plutt måste också vara med


Han ser så finurlig ut på den här bilden..den lille godingen.


Ellie o Astrid kollar på blommor igen


Här ser dom nåt kul. Pappa som kikar fram bakom ett träd. Hemresedagen bjöd också på vackert väder som synes. Härligt med sommar tycker både Astrid o Ellie. Astrid som var utekatt här likasom hon är när dom är på landet sitt.


Astrids favvoplats uppe på bordet

Här har jag suttit o gonat mej idag i solen. Det känns som det var så längesen kroppen fick njuta av lite sol. Det var ljuvligt. Och nu har dom faktiskt lovat några dagar med vackert väder så nu ska här njutas.

Ha det så gött ni också! Kram/Gunvor.

Fototriss - Gissa Temat - är temat

och det är sista trissen före Helenas sommarlov. I höst är hon tillbaka igen. Men under tiden får vi ha gissningstemat varje vecka om vi vill. Här kommer mina bidrag. Få se om ni kan hitta den röda tråden i mina bilder.
Dom här bilderna togs på vår hemresa från Cypern i slutet av maj då jag trodde att trissen skulle handla om det här, som är det som min triss handlar om i dag, för Helena hade tänkt ha det då. Men så blev det tävling i stället.
Här kommer den nu i allafall.
Gissa på.Vad tror ni? Är det lätt eller svårt?

Svaret finns i första kommentaren. 

Fler gissningsteman finns det HÄR.