Favoriter just nu

är mina små vänner utanför fönstret. Jag tycker det är så mysigt att titta på småfåglarna..dom har så bråttom med maten. Både fågelstugan och nötpåsen är flitigt besökta.


Det är flest talgoxar här, men idag var busken bakom huset alldeles full av dom vackratse domherrar. Dom hinner man inte med att ta bilder av, för så fort man rör sej innanför fönstret så flyger dom iväg. Så synd!
Nötväckan är också på plats likaså entita eller talltita..jag ser inte skillnad på dom.

Och så Wilma då sötisen..hon var hit o hälsade på oss igår.

Vi var ju på födelsedagskalas hos ett av barnbarnen i söndags och lilla Wilma var också där.
 Det är jobbigt med kalas tyckte hon, så hon somnade i knät på "morfar".


ojojoj..va skönt att få vila lite. Jobbigt att sitta bredvid och ändå inte få smaka av tårtan. Lika bra att gömma huvudet.

I går var jag på lite shopping. Jag "hittade" ett par snygga stövlar..faktiskt.Och så köpte jag en kofta och provade  sååå snygga kläder men jag bara provade och hängde tillbaka dom. Det var strongt tyckte jag. Ibland är det kul att bara testa, men vi får se..kanske jag köper dom en annan dag.
Jag får vara nöjd med stövlarna o koftan den här gången. Det är dyrt med skor, och dom här var inte dom dyraste men inte billiga heller. 
I morgon åker vi med bussen till Sthlm. och Bromma där Ellie bor. Det ska bli så roligt att träffas igen. Det var ju ett tag sen sist. Nästan en o en halv månad sen måste det vara. 

Hoppas vädret håller sej lika fint som det är nu. Sol o 8+. I går så regnade det mest hela dagen. Men ingen snö än som tur är.
 Nu är det färdigkrattat härute. Idag ska vi ta in lite ved till kaminen för det eldas rätt så mycket i den. Det har ju varit kallt ända sen vi kom hem från Cypern..fast nu är det mildare.

Ha det så bra allihopa.Kram/Gunvor.

Tisdagstema - smycken

Jag visar lite annorlunda smycken i dag. Det är smycken till hembygdsdräkten.


Det här är ett gammalt smycke efter min svärmor, som hörde till hennes dräkt.Mycket vackert är det.


Och det här är mina egna smycken, som hör till min dräkt som min svärmor sydde till mej. Hon är tyvärr borta nu.
Dom behöver nog putsas ser jag nu.

Fler smycken visas här.

Nu är det riktig höst..

snart vinter. I går gjorde jag höstfint på min altan..äntligen! Jag plockade ihop alla stolsdynor och lade dom under hammocken där dom får bo tills det blir sommar igen. sen gick jag till skogen o plockade lite av varje som jag pyntade med. Jag försökte mig på en krans till dörren..inte så vacker blev den..men den får duga så länge.


Lite gles såg jag efteråt..måste nog plussa på med lite mera granris.Lite ljus måste man ha


På väggen vid trappan har jag denna korg. Blomman som fanns i mitten har frusit så jag hade tänkt att köpa nåt annat att sätta dit eftersom murgrönan är så fin än. Men jag snålade till och plockade av lite kärleksört och stoppade dit i stället. Den klarar sej länge utan vatten ute i kylan. Blev ganska bra tycker jag.


På stora bordet blev det ett stort lerfat med allehanda höstprodukter från naturen. T.o.m riktiga svampar hittde jag som var frusna o jättefina. Hoppas dom inte ruttnar ..just nu står dom rakt o fint.

Gubben krattar för fulla muggar i det frostiga gräset. Mest tallbarr då, men även löv så klart. Det har varit alldeles brunt här utav barrr! Usch vad jag hatar tallbarr o kottar!

Det var vad jag sysslade med i går. I dag ska vi åka iväg och ta influensasprutan. Jag måste ta den på grund av min lungsjukdom annars tror jag inte jag tog den.

Ha det så skönt denna härliga höstdag. Lite mildare i dag. 3-4 plus har vi fått efter flera dagar med minusgrader.

Foto:Gunvor  okt.-10