Tisdagstema - På marken

Temat är ju som sagt På marken och eftersom jag är sjuk så blir det inte till att gå ut o krypa runt på marken. Jag hittade mina bilder i arkivet.


Dom här gulliga sniglarna ligger ju på marken. Dom festar loss på ett ruttet äpple.


Den här kraftiga biten ligger på marken i Järvzoo. En Myskoxe är det.

Titta in här på Tisdagstema så ser du fler bilder på dagens tema.

Fototriss - 150 - Fönster är temat

Tänk att det är dags för halvjubileumstriss här på Bildbloggerian, det etthundrafemtionde. Jag har inte varit med på alla, men ganska många ändå tror jag.
Nu är jag lite sen att lämna in mitt bidrag. Vi har varit i stugan hela helgen och vi gjorde vinter där också, för nästa helg stängs sommarvattnet av och vi ska inte dit då.
Jag har tyvärr gått och blivit sjuk igen. Mina vanliga lungbesvär med feber som följd. Inte kul alls! Men jag ska ändå slänga in mitt fönsterbidrag. Tyvärr inga dagsfärska bilder men det går ju bra ändå.


Kyrkor har många vackra fönster och den här kyrkan i Delsbo är inget undantag. En lite annorlunda kyrka är det.


Här är en bild från Stenegården i Järvsö. Många fönster här med.


Sista bilden är på  bara ett fönster..och det är från gammelstugan på Svedbovallen, en gammal fäbod utanför Järvsö som är i bruk hela sommaren, med många djur. Vi brukar köpa getost o messmör där.

Det var min tolkning på fönster det. Och för att se mera fönster så gå in här på Fototriss.

Halloj

Här satt jag och tittade på bilder och såg att jag har lite bilder som jag inte visat, från när jag var hos Helena och vi gick på "plomenad" som Ellie säger. Vi gick till kolonilotterna och där är det så underbart att gå. Det är som en liiten värld för sej själv. Det är så otroligt vackra o gulliga trädgårdar o små hus. Tänk att kunna ha det så. Litet o lämpligt att sköta.


Det märktes redan då att hösten kommit. Det var en massa frukt kvar på träden och på marken.


Blommor i mängder fanns kvar

Underbara äpplen


Höstfärger


Ellie o jag var ju på snigeljakt o hittade många intrssanta exemplar. Den här var stor med ett vackert hus på ryggen.


Här var det lummigt och vackert


Vad är det för söt liten pippi som kikar ut. Jo det är ju Ellibellibus.


Och här är Villepojken. Båda dom här två gullungarna är just nu på semester i Italien med mamma Helena o pappa M. Pratade med dom på eftermiddan när dom kommit fram och hörde att resan gått jättebra. Det var tur det tyckte mormor som oroat sej. Helena resebloggar åt Solresor. Vill man se hur dom har det så kan man kan kolla här på Bildbloggerian.