Måndag idag

En nästan vanlig måndag, fast ändå inte. Nu väntar vi på ett nytt år. Och tänk..tio år har gått sen milenniumskiftet. Usch vad fort tiden rusar på!
Men nu är julen överstökad och tomten har varit hit med klapparna. Det blev en hel del paket under granen. Och tomten var snäll, så Ellie tordes dra honom i skägget. Jag tror nästan att hon kände igen tomten på rösten..den lät nog väldigt lik mormor.

Och nu har vi kalasat färdigt för denna jul. Barn och barnbarn har varit här och nya lilla bäbisvovven Wilma var också med och det gick jättebra, för Astrid höll sej uppe på övervåningen hela kvällen. Hon hörde nån som skällde lite därnere så det var ingen risk att hon vågade sej ner. Men Ellie är inte rädd för vovvar.

Det är så roligt med Ellie nu. Hon lär sej nya saker hela tiden. Och hon är ju världens underbaraste unge!
I morgon åker dom hem så då blir vi ensamma igen. Men nu kommer det nog inte att dröja så länge  innan jag åker dit och hälsar på. Nu ska jag försöka hålla mej frisk!



Här är tomten demaskerad och Ellie undersöker den konstiga masken. Hon är så fin i julklappskläder som hon fått av moster. Snygga kjolen och den gulliga jackan. Astrid smiter förbi hon också.

Ellie har sovit ute i 15 graders kyla och hon sover verkligen skönt ute, så nedbäddad som hon är. I dag sov hon i två timmar..det blev t.o.m  mörkt innan hon vaknade.

Vi har så vintervackert ute. Det har snöat ordentligt och det är så kall och fin pudersnö.

Så här vackert var det på annandagskvällen. Hela nederdelen av granen är under snön så man ser hur lamporna  lyser under snötäcket.

 
Både fågelstugan och lamporna därute har fått ett rejält tak av snö. Det kom 25cm då på kvällen.


Och på altanfönstren  har det varit rena rama vinterlandskapet.Det ser nästan ut som små granar och vackra stjärnor på rutan.

Det var lite om våran jul. Vi hörs och syns. Kram/Gunvor

Foton:Gunvor dec -09



Kommentarer:

1 Cickan:

Du tar så fina bilder Gunvor. Vad har du för kamera?

2 Ninni:

Ni verkade ha det jättemysigt och Ellie hon är bedårande, vilken söt jacka!



Hua blev hon inte rädd för masken dom är ju döläskiga!?



Ha nu ett Gott nytt år..tack för det här bloggåret!

Kram kram

Kommentera här: